17. ledna 2017

Sekaná pečené se sýrem na víne

1 ks peciva, 600 g michaneho mleteho masa, 1 vejce, 100 g cedaru, 1 lzice koreni na mleta masa, sul, 2 povarene karotky, 2 snitky petrzelky, 3 strouzky cesneku, 1 cibule, 20 g sadla, 80 g anglickej slaniny, 1/2 kostky bujonu, 150 ml bileho vina, 1 lzicka skrobove moucky, citronova stava
Pecivo rozlameme, zalíjeme studenou vodou, nechame je nekolik minut bobtnat, potom je vymckame a rozmelnime. Pridame je k masu, doplnime vejcem, nahrubo nastrouhanym syrem, korenim, soli, na kosticky nakrajenou karotku a rozsekanou petrzelkou. Cesnek a cibuli oloupeme, nadrobno nakrajime a v horkem sadle osmahneme, pridame k masu, promichame je a utvorime sisku. Pekacek vylozime platky slaniny, na ni dame masovou sisku a vlozime do dobre vyhrate trouby. Behem peceni podlevame vinem. Po pulhodine sekanou obratime, poklademe platky slaniny a dopeceme. Potom sekanou vyjmeme, do stavy pridame bujonovou kostku, dolijeme zbylym vinem, povarime, prilejeme v trosce studene vody rozmichanou skrobovou moucku a michame, az omacka zhoustne. Dochutime citronovou stavou. Sekanou nakrajime na platky a oblozime ji varenymi bramborami. Omacku podavame zvlast.

Žádné komentáře:

Okomentovat