Cukor upálime, zalejeme vodou. Kým tekutina vychladne, vymiešama žĺtka a po kvapkách pridávame olej. Práškový cukor vymiešame zo žĺtkami a olejom. Potom prilejeme karamel (pomaly), vsypeme múku, do ktorej sme zamiešali kyp. prášok a nakoniec pridáme sneh. Plech pomastíme, posypeme múkou a pečieme do hneda, príp. zlatista.
Prakticka česka kuchařka, pro zkušené i mene zkušené kuchařky, kde naleznete recepty česke kuchyne na jidlo, pití, ale take na cukroví, dorty, dezerty. Na blogu dále naleznete rady a par tipu lidových léku, nektere recepty jsou z obrazkami.Při receptech z použitím zakysanej smetany se my osvětčila smetana Yoplait.
15. ledna 2017
Perník-recept
5 vajec, 300 g práškového cukru, 300 g hladkej múky, 1dcl oleja, 100 g kryš. cukru, 2dcl vody, 1 perníkový kyp. prášok, sneh z 5 bielkov
Cukor upálime, zalejeme vodou. Kým tekutina vychladne, vymiešama žĺtka a po kvapkách pridávame olej. Práškový cukor vymiešame zo žĺtkami a olejom. Potom prilejeme karamel (pomaly), vsypeme múku, do ktorej sme zamiešali kyp. prášok a nakoniec pridáme sneh. Plech pomastíme, posypeme múkou a pečieme do hneda, príp. zlatista.
Cukor upálime, zalejeme vodou. Kým tekutina vychladne, vymiešama žĺtka a po kvapkách pridávame olej. Práškový cukor vymiešame zo žĺtkami a olejom. Potom prilejeme karamel (pomaly), vsypeme múku, do ktorej sme zamiešali kyp. prášok a nakoniec pridáme sneh. Plech pomastíme, posypeme múkou a pečieme do hneda, príp. zlatista.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat