Priprava: Listove testo rozvalime na pomoucenem valu na obdelnik, polovinu potreme pikantni zavareninou, druhou polovinu vykrajime specialnim valeckem na mrizky a prelozime pres natrenou polovinu, okraje pritiskneme a dame na plech. povrch potreme zloutkem, vlozime do vyhrate trouby a peceme asi 25 minut. Hotovy kolac posypeme mouckovym cukrem. Pokud nemame vykrajovaci valecek, narysujeme mrizky radylkem.
Prakticka česka kuchařka, pro zkušené i mene zkušené kuchařky, kde naleznete recepty česke kuchyne na jidlo, pití, ale take na cukroví, dorty, dezerty. Na blogu dále naleznete rady a par tipu lidových léku, nektere recepty jsou z obrazkami.Při receptech z použitím zakysanej smetany se my osvětčila smetana Yoplait.
15. ledna 2017
Mŕížkový koláč z listového těsta
1 listove testo, hladka mouka na val, rybizova nebo visnova marmelada, 1 zloutek na potreni, mouckovy cukr na posypani
Priprava: Listove testo rozvalime na pomoucenem valu na obdelnik, polovinu potreme pikantni zavareninou, druhou polovinu vykrajime specialnim valeckem na mrizky a prelozime pres natrenou polovinu, okraje pritiskneme a dame na plech. povrch potreme zloutkem, vlozime do vyhrate trouby a peceme asi 25 minut. Hotovy kolac posypeme mouckovym cukrem. Pokud nemame vykrajovaci valecek, narysujeme mrizky radylkem.
Priprava: Listove testo rozvalime na pomoucenem valu na obdelnik, polovinu potreme pikantni zavareninou, druhou polovinu vykrajime specialnim valeckem na mrizky a prelozime pres natrenou polovinu, okraje pritiskneme a dame na plech. povrch potreme zloutkem, vlozime do vyhrate trouby a peceme asi 25 minut. Hotovy kolac posypeme mouckovym cukrem. Pokud nemame vykrajovaci valecek, narysujeme mrizky radylkem.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat