16. ledna 2017

Koláč z dýně a ořechů

3 vejce, 1 balení vanilkového cukru, 400 g cukru, 200 ml rostlinného oleje, 2 lžičky skořice, 600 g dýňové dužiny, 150 g vlašských ořechů, 1/2 kg polohrubé mouky, 1 balení prášku do pečiva, 1/2 lžičky soli, máslo na vymazání formy, práškový cukr k posypání
Oddělíme žloutky od bílků.  Žloutky, vanilkový cukr, cukr, olej a skořici našleháme do pěny. Nastrouháme dýňovou dužinu, přidáme ji k vaječné směsi a dobře promícháme. Vlašské ořechy jemně umeleme. Mouku, prášek do pečiva, sůl a mleté vlašské ořechy smícháme a zapracujeme do dýňové směsi. Troubu předehřejeme na 180 °C. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Přidáme k těstu a opatrně zapracujeme. Vymažeme bábovkovou nebo otevírací formu, naplníme těstem a pečeme v troubě asi 1 hodinu. Formu vyjmeme z trouby a necháme 10 minut chladnout. Poté vyklopíme a necháme zcela vychladnout. Posypeme práškovým cukrem a servírujeme.

Žádné komentáře:

Okomentovat