15. ledna 2017

Koláč s hub

400 az 500 g cerstve nasbiranych hub, 10 g drozdi, 2 az 3 lzice odstredeneho mleka, sul, 300 az 350 g polohrube mouky, 4 lzice flory light a 6 celych vajec
Ocistene houby pokrajejte na tenke platky. Duste je ve vlastni stave, az zustanou bez tekutiny. Drozdi zalijte mlekem a na teplem miste nechte vykynout. Pak do kvasku pridejte rozslehane vejce. Tuk rozdrobte na kousky a vmichejte ho do prosate mouky. Osolte, zalijte kvaskem a vypracujte hladke tuzsi testo. Vyvalejte z nej valecek a v namocenem, dobre vyzdimanem ubrousku jej nechte 2 az 3 hodiny odpocinout. Pak s testa pripravte dve placky podle tvaru nadoby, v niz se chystate kolac pect. Formu nebo pekac vylozte papirem na peceni a na dno rozprostrete jednu placku. Rozlozte na ni polovinu ze 4 natvrdo uvarenych a na platky pokrajenych vajec, pak podusene houby, zbytek vajec a vse prekryjte druhou plackou. Povrch pomazte rozselhanym vejcem a v predem vyhrate troube upecte. Kolac je nejchutnejsi, podava-li se teply.
Variace: Do kolace muzete pridat i na male kousky pokrajene hovezi maso nebo strouhany, samozrejme nizkotucny syr.

Žádné komentáře:

Okomentovat