Vařené oloupané brambory nakrájíme na plátky a klademe do hlubší, tukem vymazané zapékací mísy střídavě s jemně nakrájenými houbami a na kostičky nakrájenou uzeninou.Jednotlivé vrstvy osolíme a okořeníme. Ze zbytku tuku a mouky připravíme světlou jíšku,podlijeme ji, zředíme vývarem a povaříme. Jako poslední vrstvu klademe jemně nakránené zelí, zalijeme připravenou bešamelovou omáčkou a pečeme v troubě.
Prakticka česka kuchařka, pro zkušené i mene zkušené kuchařky, kde naleznete recepty česke kuchyne na jidlo, pití, ale take na cukroví, dorty, dezerty. Na blogu dále naleznete rady a par tipu lidových léku, nektere recepty jsou z obrazkami.Při receptech z použitím zakysanej smetany se my osvětčila smetana Yoplait.
18. ledna 2017
Brambory po myslivecku
600 g brambor, 500 g hlávkového zelí, 250 g hub, 100 g uzeniny, 50 g slaniny, sůl, pepř, papriku, 5 dl vývaru, 3 lžíce tuku, lžíci hl. mouky.
Vařené oloupané brambory nakrájíme na plátky a klademe do hlubší, tukem vymazané zapékací mísy střídavě s jemně nakrájenými houbami a na kostičky nakrájenou uzeninou.Jednotlivé vrstvy osolíme a okořeníme. Ze zbytku tuku a mouky připravíme světlou jíšku,podlijeme ji, zředíme vývarem a povaříme. Jako poslední vrstvu klademe jemně nakránené zelí, zalijeme připravenou bešamelovou omáčkou a pečeme v troubě.
Vařené oloupané brambory nakrájíme na plátky a klademe do hlubší, tukem vymazané zapékací mísy střídavě s jemně nakrájenými houbami a na kostičky nakrájenou uzeninou.Jednotlivé vrstvy osolíme a okořeníme. Ze zbytku tuku a mouky připravíme světlou jíšku,podlijeme ji, zředíme vývarem a povaříme. Jako poslední vrstvu klademe jemně nakránené zelí, zalijeme připravenou bešamelovou omáčkou a pečeme v troubě.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat