1 kousek asi 250 kcal, 6 g bílkovin, 15 g tuků 20 g sacharidů
zmrzlina : 600 g různého bobulovitého ovoce (např. jahody, rybíz, maliny),150 g jemného cukru,bal. vanilkového pudinku, 450 ml suchého sektu,600 g smetanového tvarohu,4 podlouhlé piškoty,600 ml smetany
forma na bábovku (průměr 24 cm)
Ovoce zbavíme nečistot, omyjeme a necháme na kuchyňském papíru okapat. Maliny přebereme, několik jich odložíme stranou na ozdobení.150 g ovoce propasírujeme. Pudinkový prášek a 75 g cukru rozpustíme v sektu a vmícháme do tvarohu. Piškoty rozdrobíme a zamícháme do tvarohové směsí. Za stálého přisypávání zbylého cukru ušleháme dotuha smetanu a opatrně ji vmícháme do krému. Formu vypláchneme studenou vodou a postupně plníme krémovou směsi, ovocným pyré a čerstvým ovocem. Mrazíme nejméně 5 hodin, ale nejlépe přes noc. Nejlepší je teflonová forma.Hodinu před podáváním vyklopíme zmrzlinovou bábovku z formy na podnos a dáme do chladničky. Před podáváním ozdobíme čerstvými jahodami.
Žádné komentáře:
Okomentovat