15. ledna 2017

Zmrzlinová bábovka s ovocem

1 kousek asi 250 kcal, 6 g bílkovin, 15 g tuků 20 g sacharidů
zmrzlina : 600 g různého bobulovi­tého ovoce (např. jahody, rybíz, maliny),150 g jemného cukru,bal. vanilkového pudinku, 450 ml suchého sektu,600 g smetanového tvarohu,4 podlouhlé piškoty,600 ml smetany
forma na bábovku (průměr 24 cm)
Ovoce zbavíme nečistot, omyjeme a necháme na kuchyňském papíru oka­pat. Maliny přebereme, několik jich odložíme stra­nou na ozdobení.150 g ovoce propasíruje­me. Pudinkový prášek a 75 g cukru rozpustíme v sektu a vmícháme do tvarohu. Piškoty rozdrobíme a zamícháme do tvarohové směsí. Za stálého přisypává­ní zbylého cukru ušleháme dotuha smetanu a opatrně ji vmícháme do krému. Formu vypláchneme studenou vodou a po­stupně plníme krémovou směsi, ovocným pyré a čer­stvým ovocem. Mrazíme nejméně 5 hodin, ale nejlé­pe přes noc. Nejlepší je teflonová forma.Hodinu před podává­ním vyklopíme zmrzlino­vou bábovku z formy na podnos a dáme do chlad­ničky. Před podáváním ozdobíme čerstvými jaho­dami.

Žádné komentáře:

Okomentovat