15. ledna 2017

Řezy z vaječného koňaku

Těsto: 4 vejce, 4 PL horké vody, 200 g práškového cukru, 200 g polohrubé mouky, 1 ČL kypřícího prášku do pečiva, 1 vanilínový cukr, 250 g másla
Náplň : 150 g másla, 2 balíčky vanilkového pudinku, 150 – 200 ml vaječného koňaku, máslové sušenky, 500 ml mléka, 150 g práškového cukru, rum, čokoládovou polevu
Z másla, mouky, vajíček, vanilínového cukru, prášku do pečiva a vody vypracujeme těsto. Rozetřeme ho na vymazaný a moukou vysypaný plech. Pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C asi 13 minut, 2 minuty ho necháme státve vypnuté troubě.
Náplň: Máslo utřeme s cukrem. Ze 2 balíčků vanilkového pudinku a půl litru mléka uvaříme  pudinkovú hmotu. Necháme ji vychladnout ve vodní lázni se studenou vodou, částo mícháme, aby sa nevytvořily hrudky. Postupně přimícháme utřené máslo s cukrem a nakonec vaječný likér. Krémem potřeme vychladlé těsto. Sušenky krátce namočíme do rumu zředěného s vodou. Poklademe je jednu vedle druhé na krém, potřeme rozpustěnou čokoládovou polevou a vložíme na pár hodín do chladničky ztuhnout.

Žádné komentáře:

Okomentovat