19. ledna 2017

Pizza co dům dá

mouka hladká, olej, sýr, vejce, protlak, koření na pizzu, kvasnice, voda, sůl, tuňák, cibule, salám
Do mísy prosejeme kg hladké mouky. V hrníčku si smícháme vejce s 15 cl oleje a v druhém si uděláme kvásek ( teplá voda, mouka, trocha cukru a kvasnice ). Jak nám kvásek vykyne tak jej přidáme do mouky spolu se směsí oleje a vejce a dobře promícháme. Podle potřeby dodáme vodu tak, aby jsme mohli s těstem pracovat nejlépe ručně. Těsto vymísíme a poté jej dáme kynout. Vykynuté těsto rozprostřeme v centimetrové tloušťce na plech a potřeme olejem. Poté po těstě rozetřeme protlak tak aby pod ním bylo těsto vidět a posypeme kořením. Na tento základ nastrouháme sýr a poté je to na naší fantazii. Já osobně mám rád tuňáka a cibuli na kolečka. Když to chceme vylepšit tak dáme na pizzu kousky mozarely (sýra), je to moc dobré. Pečeme v dobře vyhřáté troubě cca 30 min. Důležité je aby okraj byl světle hnědý. 

Žádné komentáře:

Okomentovat