Zeleninu pokrájíme na větší kousky a v hrnci osmahneme na oleji. Přidáme koření, sůl a litr vody. Vaříme dokud zelenina nezměkne. Uvařenou zeleninu rozmixujeme, směs dáme zpět do hrnce a povaříme. Podle hustoty polévku zředíme trochou vody. Pro zlepšení můžeme zahustit polévku smetanou a ozdobit nasekaným pórkem.
Prakticka česka kuchařka, pro zkušené i mene zkušené kuchařky, kde naleznete recepty česke kuchyne na jidlo, pití, ale take na cukroví, dorty, dezerty. Na blogu dále naleznete rady a par tipu lidových léku, nektere recepty jsou z obrazkami.Při receptech z použitím zakysanej smetany se my osvětčila smetana Yoplait.
20. ledna 2017
Bramborová polévka s pórkem
5 velkých brambor, 2-3 pórky, 2 kořeny celeru, cibuli, trochu bazalky, sůl, 2 stroužky česneku, 2 lžíce oleje, bobkový list, lžíci petrželky, 1-2 l vody, pepř
Zeleninu pokrájíme na větší kousky a v hrnci osmahneme na oleji. Přidáme koření, sůl a litr vody. Vaříme dokud zelenina nezměkne. Uvařenou zeleninu rozmixujeme, směs dáme zpět do hrnce a povaříme. Podle hustoty polévku zředíme trochou vody. Pro zlepšení můžeme zahustit polévku smetanou a ozdobit nasekaným pórkem.
Zeleninu pokrájíme na větší kousky a v hrnci osmahneme na oleji. Přidáme koření, sůl a litr vody. Vaříme dokud zelenina nezměkne. Uvařenou zeleninu rozmixujeme, směs dáme zpět do hrnce a povaříme. Podle hustoty polévku zředíme trochou vody. Pro zlepšení můžeme zahustit polévku smetanou a ozdobit nasekaným pórkem.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat