300 g vykostěného kapřího masa, 30 g hladké
mouky, 50 g másla, 4 dcl mléka, 4 lžíce strouhané housky, vejce, citrónová šťáva, zelená petržel, sůl
Kapra osolíme, vložíme do rendlíku, zakapeme
citrónovou šťávou, podlijeme trochou vody a zvolna dusíme do měkka. Měkkého
kapra vyjmeme a na masovém strojku umeleme. Z mouky a másla připravíme světlou
jíšku, podlijeme ji studeným mlékem a za stálého míchání ji uvaříme do husta.
Do připravené omáčky přidáme umletého kapra, jemně nakrájenou zelenou petržel,
žloutek, část strouhané housky, osolíme, promícháme a teprve nakonec lehce
vmícháme ušlehaný sníh z bílku. Připravenou hmotou naplníme zapékací misku
vymazanou zbytkem másla a vysypanou druhou polovinou strouhané housky. Pokrm
pečeme asi 30 minut v mírně předehřáté troubě a podáváme s maštěnými brambory a
zeleninovým salátem.
Žádné komentáře:
Okomentovat