3/4 kg kapra, 50 g slaniny, lžíce másla, 100 g
rajčat nebo kečupu, 100 g lusků papriky, lžička sladké mleté papriky, mletý
pepř, lžička hladké mouky,cibule, 1/4 l sladké smetany, sůl
Kapra podélně rozkrojíme a vykostíme, osolíme
a obalíme v mouce. Na malé kousky nakrájenou slaninu rozpustíme a opečeme na ní
maso. Opečenou rybu vyjmeme a na zbylé slanině zpěníme na kolečka nakrájenou
cibuli, zaprášíme paprikou a přidáme na silnější plátky nakrájená rajčata a na
nudličky nakrájenou papriku. V připraveném základě dusíme kapří maso do měkka.
Před skončením dušení zalijeme smetanou, krátce povaříme, přidáme nerozpuštěné
máslo, dochutíme pepřem a solí a hned podáváme s vařenými brambory.
Žádné komentáře:
Okomentovat