600 g kapra, 50 g kyselé smetany, ocet, 100 g
sterilovaného hrášku, sladkokyselá okurka, 150 g karotky, 50 g kořenové
petržele, 80 g celeru, 150 g cibule, 150 g majonézy, cukr, sůl, pepř, nové
koření
Porce kapra zvolna uvaříme ve slané a octem
okyselené vodě. Do majonézy přidáme, za stálého šlehání, smetanu a odvar z
vařené kořenové zeleniny, do něhož jsme přidali při vaření celý pepř a nové
koření. Přidáme sůl a cukr, necháme vychladnout, do studené omáčky přidáme na
kolečka nakrájenou vařenou zeleninu, okurku, sterilovaný hrášek a na kolečka nakrájenou
cibuli spařenou horkou vodou. Do marinády vložíme porce vařeného kapra a dáme
do chladničky odležet. Podáváme s bílým pečivem.
Žádné komentáře:
Okomentovat