600 g vykostěného staženého kapra, lžíce
škrobové moučky, 3 lžíce hladké mouky, půl lžíce vodky, 3 bílky, cibule, 2
zelené papriky, celer, tuk na smažení, na omáčku : 4 lžíce vína sherry, několik
plátků celého zázvoru, 3 lžíce sójové omáčky, nastrouhaná ředkev, šálek vody,
sůl
Kapra a celer nakrájíme na centimetrové plátky
a papriku na širší nudličky. Z bílků, vína a vody připravíme těstíčko. Obalíme
v něm porce ryby, plátky celeru, papriky a na tuku osmažíme do měkka. Podáváme
s dušenou rýží. Jednotlivá smažená sousta namáčíme při stolování ve studené
omáčce podávané v malém širším šálku. Omáčku připravíme smícháním jednotlivých
přísad, můžeme ji také i povařit a zahustit škrobovou omáčkou.
Žádné komentáře:
Okomentovat