200 g porce kapra, olej, 2 lžíce sójové
omáčky, 3 lžíce masového vývaru, lžíce červeného dezertního vína, 50 g šunky, pórek,
50 g máčených tvrdých hub, 2 stroužky česneku, glutasol, cukr, zázvor, škrobová
moučka
Porci nařízneme několika podélnými řezy. Mírně
poprášíme škrobem a dáme marinovat na půl hodiny do sójové omáčky. Pak kapra
opečeme na středním ohni po obou stranách, slijeme olej, maso podlijeme
vývarem, přidáme sójovou omáčku, víno, plátky česneku, na nudličky nakrájenou
šunku, na slabší kolečka nakrájený pórek a menší kousky hub. Ochutíme trochou
sójové omáčky, vínem, cukrem, zázvorem, glutasolem a osolíme. Zalijem trochou oleje
a pod pokličkou na mírném ohni podusíme do měkka. Porci kapra přendáme na
talíř, přelijeme vypečenou šťávou a přidáme ostatní současně dušené přísady.
Žádné komentáře:
Okomentovat