21. srpna 2016

Kuřecí roládky s ovocem a brokolicí

Pro 4 osoby si připravíme – 250 g brokolice., 4 kuřecí řízky., 750 g sušených švestek., 50 g sušených meruněk., 100 ml bílého vína., 3 snítky tymiánu., 4 plátky anglické slaniny., 2 lžíce oleje., 400 ml kuřecího vývaru., lžíci solamylu., lžíci zakysané smetany., lžíci brusinek., pomerančovou šťávu., sůl., bílý pepř., tymián a plátky pomeranče na ozdobení.,
Brokolici očistíme, opláchneme a rozdělíme na růžičky. Krátce povaříme v osolené vodě a necháme okapat. Tymián opereme a usekáme najemno. Sušené ovoce namočíme do bílého vína. Řízky omyjeme, osušíme a každý zabalíme do plátku slaniny. Na pánvi rozpálíme olej a maso zprudka opečeme. Ochutíme solí a pepřem a na mírném ohni opékáme asi 10 minut. Po 5 minutách přidáme brokolici, namočené ovoce a tymián. Promícháme, opatrně zalijeme horkým vývarem a přivedeme k varu. Solamyl rozmícháme se 2 lžícemi studené vody, nalijeme do směsi a za stálého míchání povaříme. Nakonec omáčku zjemníme zakysanou smetanou, dochutíme pomerančovou šťávou, pepřem a solí. Vmícháme brusinky a prohřejeme. Podáváme sypané tymiánem a ozdobené pomerančem. 
Doba přípravy cca 35 minut., porce asi 1420 kJ / 340 kcal.

Žádné komentáře:

Okomentovat