600 g jeleního plecka, 80 g slaniny, 50 g másla, kořenová zelenina, cibule, 1 PL octa, hladká mouka, citronová šťáva, 1 dl vína, trochu vývaru, trochu šípkové nebo rybízové zavařeniny, tymián, celý pepř, nové koření, bobkový list, 2 hřebíčky, cukr, sůl
Odleželé jelení plecko nakrájíme na větší kostky. Na slanině a másle podusíme kořenovou zeleninu, kolečka cibule, okořeníme tymiánem, bobkovým listem, celým pepřem, novým kořením a přidáme hřebíčky. Na směs vložíme zvěřinu a dusíme. Během dušení přilijeme trochu vývaru a lžíci octa. Měkké maso vyjmeme, omáčku zapražíme hnědou jíškou, přikápneme citronovou šťávu, přidáme víno, trochu zavařeniny, doplníme 2 lžícemi zkaramelizovaného cukru a povaříme. Omáčku podle chuti osolíme a propasírujeme na zeleninu. Podáváme s knedlíkem.
Žádné komentáře:
Okomentovat