27. srpna 2016

Kachní paštika se slaninou

12 plátků: 400 g kachních jater, 6 lžic sherry, lžička tymiánu, 200 g slaniny na kostičky, 2 posekané cibule, 5 bobkových listů, 3 filety z kachních prsou, šťáva ze 2 pomerančů, lžíce nakl. zeleného pepře, 2 ½ lžičky soli, pepř, 65 g polohrubé mouky, 75 g másla, 250 ml smetany, 2 vejce, pomeranč, 4 pl. Želatiny, 250 ml portského vína
Játra pokrájíme, 300 g marinujeme 2 hodiny ve 3 lžících sherry s tymiánem. Dusíme slaninu, cibuli a 2 bobkové listy. Přidáme ostatní játra. Osmahneme. Vyjmeme bobkový list. Z masa stáhneme kůži, pokrájíme na kostky a rozmixujeme s pomerančovou šťávou a hmotou ze slaniny a jater. Vmícháme lžící zrnek pepře, 3 lžíce sherry a okořeníme. Předehřejeme troubu na 175 stupňů. Na másle zapražíme mouku. Přilijeme smetanu a sejmeme z ohně, vešleháme vejce. Vše vmícháme do játrové hmoty. Směsí naplníme paštikovou formu. Ve vodní lázní vaříme 90 minut. Slijeme tuk. Zatížíme a necháme vychladnout. Ozdobíme. Namočíme želatinu, vymačkáme, rozpustíme ve víně, nalijeme na paštiku.
Příprava a marinování 2 hodiny 50 minut, vaření 90 minut, plátek 400 kcal

Žádné komentáře:

Okomentovat