27. srpna 2016

Pečená kachna s tymiánem

kachna,tymián,sůl
Suky: ½ kg polohrubé mouky,20 g kvasnic,¼ l mléka,1 vejce,sádlo,sůl,krupice
Kachnu posolíme a potřeme tymiánem. Otočíme ji na břicho a dále zvolna péct do trouby. Rozpečenou kachnu naporcujeme, slijeme sádlo, podlijeme vodou a necháme dopéct dozlatova.
Příloha: moravské zelí a suky.
Suky: Připravíme stejně těsto jako knedlíky z mouky, kvasnic, mléka a vejce. Těsto dobře vypracujeme a necháme odpočinout. Kousky těsta rozválíme na silnější placky, ty potřeme změklým sádlem, posypeme krupicí, srolujeme a zavážeme jako suk. Vaříme v osolené vodě. Když suky rozkrájíme lístkují.

Žádné komentáře:

Okomentovat