27. srpna 2016

Patates Koftesi – Bramborové karbenátky

2 středně velké brambory, 1 malá cibule, 1 stroužek česneku, špetka červeného pepře, špetka černého pepře, špetka cayenského pepře, 100g sýru feta, 1 vejce, nať zelené petrželky, sůl, olej na smažení,
Na obalování: 2 vejce, hladká mouka,
Brambory předem uvaříme, nechame vychladnout, oloupeme je a rozmačkáme najemno. Na pánev dáme několik kapek oleje, zpěníme na něm na drobno nakrájenou cibulku a potom asi na 1 minutu přidáme drcený česnek. Pánev sundáme z plotny. Ve velké míse smícháme rukama rozmačkané brambory, sůl, všechny pepře, vejce, najemno nakrájenou petrželku a rozdrobený sýr feta, nakonec přidáme cibulku s česnekem. Z takto vyrobené hmoty tvoříme tvary kofte, obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a smažíme na rozpáleném oleji do zlata. 

Žádné komentáře:

Okomentovat