27. srpna 2016

Svíčková v máslovém těstě

Těsto: 4 žloutky,1 lžička soli,250 g másla,400 g hladké mouky,1 vejce na pomašlování,100 g sýra
Maso: 400 g střední části svíčkové v celku,150 g slaniny,300 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel ),100 g cibule,sůl, pepř černý mletý, pepř celý,20 g hladké mouky,250 g vývaru,2 větší mrkve
Maso očistíme, protkneme špekem a mrkví, osolíme, opepříme. Z kořenové zeleniny, slaniny a cibule s pepřem uděláme základ, na kterém svíčkovou zprudka opečeme do měkka.Ze soli, másla, mouky,sýru a žloutků zaděláme hladké těsto, dáme odpočinout.Základ rozdělíme na 2 poloviny. 1. necháme jako přílohu a z 2. uděláme šťávu .Těsto rozválíme, vyskládáme na něj předvařenou mrkev, vychladlé maso a zabalíme. Pečeme na 210 °C asi 10 min.

Žádné komentáře:

Okomentovat