1 kg kančího hřbetu, 50 g slaniny, 1 cibule, 1 lžička hladké mouky, 3 menší jablka, 5 lžiček brusinkového kompotu, 1/2 citrónu, 1 lžíce másla, bílé víno, divoké koření, olej, sůl
Z očištěného kančího hřbetu odsekneme křížovou kost, maso prošpikujeme slaninou a osolíme. Na oleji osmahneme oloupanou, na kostičky krájenou cibuli, přidáme divoké koření a v základu maso opečeme po všech stranách. Mírně podlijeme vodou a dáme pod poklice do trouby péci za občasného podlévání a obracení doměkka. Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců, překrájíme na půlky, částečně vydlabeme, zakapeme citrónem a naplníme scezenými brusinkami, vložíme na rozehřáté máslo a dáme do trouby péci. Měkké kančí maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme hladkou moukou a po zasmahnutí zalijeme vodou a vínem. Po provaření přecedíme přes jemný cedník. Při podávání nakrájené porce masa přeléváme šťávou a obkládáme jablky plněnými brusinkami. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory nebo bramborové krokety.
Žádné komentáře:
Okomentovat