26. srpna 2016

Yaprak Sarma – Plněné vinné listy

500 g vinných listů, 200 g rýže, 2 cibule nakrájené nadrobno, 1 hrnek petrželky, 1 hrnek kopru, 4 lžíce rybízu, 1/2 hrnku olivového oleje, 1 hrnek vody, 2 citrony, 4 lžíce piniových oříšků, sůl,
Vinné listy povaříme 2 minuty ve vodě a necháme odkapat. Na pánvi rozpálíme olej a na něm zpěníme cibuli a oříšky. Přidáme rýži a smažíme dalších 5 minut. Přidáme vodu a rybíz, přikryjeme pokličkou a 15 minut dusíme. Přimícháme kopr s petrželkou, osolíme a necháme vychladnout. Vinné listy si rozložíme, matovou stranou nahoru a stonkem k sobě. Doprostřed dáme lžíci připravené směsi a listy zabalíme. Hotové listy dáme do pánve, přelijeme vodou a zatížíme pokličkou nebo talířem. Na mírném příkonu dusíme asi 30 minut, necháme vychladnout a podáváme s nakrájeným citronem. 

Žádné komentáře:

Okomentovat