26. srpna 2016

Yogurtlu kebab – Kebab s jogurtem

3 lžíce másla, 3 rajčata, 3 zelené papriky /feferonky/, nať zelené petrželky, 2 lžíce olivového oleje, 1 malá cibule, 4 ks pide chléb /placka/, 500g jehněčího masa, 500g jogurtu, mletá paprika, sůl, pepř,
V míse smícháme olivový olej, nastrouhanou cibuli, sůl, pepř a mletou papriku. Do této marinády vložíme na kostičky nakrájené kousky masa a necháme /nejlépe přes noc/ marinovat. Takto odležené maso druhý den napichujeme na jehlu a grilujeme v mangalu. Mezitím si na pánvi rozpustíme 1 lžíci másla, rajčata oloupeme, nakrájíme na malé kostičky a osmahneme. Na talíř položíme placku chleba, polejeme rozpuštěným máslem, potřeme vzniklou rajčatovou omáčkou, jogurtem a do této směsi položíme horké grilované maso, posypeme nakrájenou paprikou a petrželkou. Nakonec ještě polejeme lžící rozpuštěného másla. Takto lze upravit i předem udělané Kofte 

Žádné komentáře:

Okomentovat