27. srpna 2016

Kachní prsa s cibulovou omáčkou

Pro 4 osoby: 2 kachní prsa, sůl, pepř, 2 lžíce oleje, 4 středně velká jablka, 100 g brusinkového kompotu, 1-2 lžičky cukru, 4 lžíce jablečné pálenky nebo rumu nebo koňaku, sáček cibulové smetanové omáčky, lžíce jablečné šťávy
Prsa omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. Prudce opečeme z každé strany 2-3 minuty na rozehřátém oleji. Vložíme do zapékací formy kůží nahoru. Pečeme 10 minut v troubě předehřáté na 225 stupňů do křupava. Oloupeme jablka, vykrojíme jádřince, dužinu nakrájíme na dílky. Dáme okapat brusinky. Obě přísady krátce podusíme, osladíme a přimícháme jablečnou pálenku. Omáčku rozmícháme ve 250 ml studené vody a vaříme zhruba minutu. Přimícháme jablečnou šťávu. Maso nakrájíme na tenké plátky. Rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou a obložíme jablky s brusinkami, případně mátovými lístky. K pokrmu se hodí knedlík v ubrousku.
Příprava a pečení 30 minut, na osobu 540 kcal

Žádné komentáře:

Okomentovat