1 kg kančího hřbetu, česnek, cibule, sádlo, 300 g čerstvých hub (směs), 100 g anglické slaniny, červené víno, koření Divočina, sůl.
Ze hřbetu s kostí nasekáme větší porce, osolíme, okořeníme a lehce potřeme prolisovaným česnekem. Cibuli nakrájíme na větší kostky, zpěníme na sádle, přidáme houby nakrájené na silnější plátky a část anglické slaniny nakrájené na nudličky. Vše osmahneme, vložíme kotlety, na které naklademe plátky anglické slaniny, podlijeme červeným vínem, přikryjeme a dusíme v troubě. Před dokončením odkryjeme horní nádobu a ještě chvíli pečeme.
Tip – Stejným způsobem můžeme připravit i vykostěný hřbet nakrájený na silnější porce, ale příprava s kostí vypadá lépe a kromě toho dává pokrmu lepší chuť. Doporučená příloha: bramborový knedlík.
Žádné komentáře:
Okomentovat