27. srpna 2016

Selská snídaně

Pro 1 osobu: 250 g brambor, malou cibuli, 40 g uzeného lososa, lžící oleje, sůl, pepř, 2 vejce, 3 lžíce mléka, sterilovanou okurku, rajče nakrájené na plátky, několik snítek petrželky, špetku muškátového květu
Brambory omyjeme kartáčkem, zalijeme vařící vodou a 20 minut vaříme. Cibuli oloupeme a nasekáme najemno. Lososa nakrájíme na drobné kostičky, na zahřátém oleji na pánvi dokřupava opečeme a vyjmeme z tuku. Brambory scedíme, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na plátky. Na oleji po lososu dozlatova opečeme cibuli a brambory a dochutíme solí a pepřem. Vejce rozkvedláme v mléce, přidáme muškátový květ, osolíme, opepříme a přelijeme opečené brambory. Při střední teplotě necháme srazit. Omeletu přendáme na talíř, posypeme lososem a přeložíme. Zdobíme okurkou podélně nakrájenou na slabé řezy, rajčaty a petrželkou.
Příprava 40 minut, 1 porce 510 kcal

Žádné komentáře:

Okomentovat