27. srpna 2016

Husí stehna se zeleninou

Pro 4 osoby: 2 lžíce medu, 2 lžíce světlé sójové omáčky, červená feferonka, 4 husí stehna, sůl, pepř, lžíce másla, 300 ml červeného vína, malá hlávka kapusty, 2 lžíce másla, 350 g mrkve, 125 ml zeleninového vývaru (z kostky), 200 ml smetany
Ohřejeme med a sójovou omáčku. Feferonku očistíme, omyjeme a posekáme. Stehna několikrát propíchneme a vetřeme do nich sůl, pepř a medovou omáčkou. Opečeme je na másle. Tuk slijeme. Přilijeme víno. Přikryté dusíme 60 minut, přitom stehna několikrát potřeme medem. Kapustu očistíme, omyjeme, rozpůlíme a vyřízneme košťál. Hlávku nahrubo posekáme a podusíme 15 minut na másle. Mrkev oloupeme, pokrájíme na kostky a přidáme ke kapustě. Zalijeme vývarem a dusíme dalších 10 minut. Přidáme smetanu, osolíme, opepříme. Husí stehna rozdělíme na talíře se zeleninou, popřípadě ozdobíme bylinkami. Podáváme s bramborovými kroketami.
Příprava a dušení 100 minut, na osobu asi 790 kcal

Žádné komentáře:

Okomentovat