27. srpna 2016

Krůtí stehno na tymiánu

1 větší krůtí stehno,1 cibule,trochu mouky,1 polévková kostka nebo vývar,čerstvý tymián,2 dcl červeného vína,tuk ztužený,sůl
Osolené krůtí stehno obalíme v hladké mouce a zprudka opečeme ze všech stran na pánvi. Ve výpeku zarestujeme pokrájenou cibulku. Na ní vložíme opečené maso, snítky tymiánu, můžeme přidat trochu nerafinovaného cukru, podlijeme vývarem a červeným vínem a pod poklicí dusíme zvolna do měkka.Hotové maso vyjmeme a vydušeninu odvaříme na menší objem, případně vydusíme na tuk. Přírodní šťávou pak přeléváme porce masa.Podáváme se štouchanými bramborami, těstovinami nebo rýží.

Žádné komentáře:

Okomentovat