27. srpna 2016

Jelení kýta se zeleninou na smetaně

800 g. jelení kýty,200 g. slaniny,100 g. celer,100 g. mrkev,100 g. petržel,1-2 ks. cibule,bobkový list,celý pepř,nové koření,sůl, 1-2 ks. citron,500 ml. smetany,150 g. hl. mouka,200 g. v. sádlo,100 g. brusinky
Na rozehřátém sádle postupně restujeme nastrouhanou zeleninu, když je zelenina na půl hotová přidáme pokrájenou cibuli.Vše dorestujeme, přidáme koření a oloupaný citrón a zalijeme vývarem. Jelení kýtu našpikujeme , okořeníme a zprudka opečeme . Potom vložíme do zchladlého základu a necháme 24 hodin odležet. Druhý den dusíme v troubě doměkka. Maso vyjmeme a omáčku zahustíme jíškou, kterou jsme si připravili ze sádla a hl. mouky. Necháme minimálně 30 minut provářet. Potom vše rozmixujeme. Nakonec přidáme smetanu a ještě asi 10 minut vaříme. Na talíři zdobíme brusinkami, citrónem a šlehačkou.

Žádné komentáře:

Okomentovat