26. srpna 2016

Pilaf Istanbul

3/4 šálku dlouhozrnné rýže, 150 g kuřecích prsíček bez kůže, 3-4 lžíce másla, 1 a 1/4 šálku kuřecího vývaru, 2 polévkové lžíce oloupaných mandlí, 2 polévková lžíce oloupaných pistácií, špetka šafránu, sůl, pepř,
Rýži propereme teplou vodou a dáme na 15 minut vařit. Na pánvi rozpustíme lžíci másla, přidáme na kousky nakrájená kuřecí prsíčka, naprudko osmažíme, asi po 3 minutách podlejeme 1/4 šálkem vývaru a dusíme než se voda vypaří. Mandle a pistácie také opečeme na másle. V hrnci rozpustíme 2 lžíce másla, přidáme rýži a dobře promícháme, přilejeme šálek kuřecího vývaru, osolíme, opepříme, přidáme kuřecí maso, mandle, pistácie, špetku šafránu rozmíchanou v trošce horké vody, vše opatrně promícháme a dusíme na mírnou teplotu pod pokličkou dokud se zbylá voda neodpaří. Hrnec dáme z plotny, zahrejeme utěrkou a necháme asi 5 minut dojít.

Žádné komentáře:

Okomentovat