27. srpna 2016

Krůtí prsa na bylinkách

Pro 4 osoby: 600 g krůtích prsou, menší cibule, stroužek česneku, lžící sušených bylinek, špetku majoránky, lžící petrželky, 3 lžíce oleje, 100 ml přírodního bílého vína, lžící hladké mouky, sůl, mletý bílý pepř
Krůtí maso důkladně omyjeme studenou vodou, nakrájíme na plátky a mírně naklepeme nožem. Stroužky česneku oloupeme a prolisujeme. Pak si připravíme bylinkovou marinádu: smícháme 2 lžíce oleje s bílým vínem, přidáme česnek, sušené bylinky a sůl. Krůtí maso touto směsi přelijeme a necháme zhruba půl hodiny rozležet v chladu. Cibuli oloupeme, nadrobno nakrájíme a zpěníme na zbylém oleji. Maso vyjmeme z marinády, lehce osušíme, vložíme na pánev a opečeme po obou stranách. Maso pak podlijeme zbylou marinádou a udusíme doměkka. Krůtí prsa podáváme s vařenými brambory a zeleninovým salátem. Můžeme je však nabídnout i s rýži a kompotem.
Doba přípravy 50 minut, 1 porce 525 kcal 

Žádné komentáře:

Okomentovat