26. srpna 2016

Vršovický koláč s cuketovými povidly

na těsto: kelímek bílého jogurtu, vejce, lžíce oleje, vanilkový cukr, 1/4 prášku do pečiva, 2 kelímky polohrubé mouky;
na povidla: 3 cukety, 3 lžíce cukru, 3 lžíce medu, citron;
na drobenku: 1 díl másla, 1 díl hrubé mouky, 1 díl cukru
Smícháme jogurt, vejce, olej a vanilkový cukr. Přidáme mouku s práškem do pečiva, takže vznikne hustší lívancové těsto. Nalijeme na vymazaný a vysypaný plech, navrch nešetříme povidly ani drobenkou.
Povidla: cuketu umeleme, šťávu slijeme, umeleme i celý citron, pokrájený a zbavený jader, podle chuti osladíme cukrem a medem a povaříme. Pak plníme do sklenic a sterilujeme. 

Žádné komentáře:

Okomentovat