27. srpna 2016

Kachní prsa s višněmi

Pro 4 osoby: 2 velká kachní prsa, sůl, 4 snítky rozmarýnu, 2 lžíce přepuštěného másla, 375 g kompotových višní, po ½ lžičky koriandru a celého pepře, 2 lžíce másla, 1 cl likéru Amaretto, lžíce balzámového octa, čerstvý rozmarýn a koriandr na ozdobení
Prsa omyjeme, osušíme a osolíme. Na každou stranu přiložíme snítku rozmarýnu a přivážeme nití. Prsa opečeme z každé strany 2 minuty na rozehřátém přepuštěném másle. Dopékáme 10 minut v troubě předehřáté na 200 stupňů. Dáme odpočinout na 10 minut a uchováme horké. Dáme okapat višně. V hmoždíři roztlučeme pepř s koriandrem nahrubo. Višně podusíme na rozehřátém másle a osolíme. Přimícháme amaretto a ocet. Dochutíme směsí pepře a koriandru. Připečeniny rozředíme horkou vodou a povaříme. Prsa nakrájíme na plátky, rozdělíme na talíře, přelijeme vypečenou šťávou a podáváme s višněmi. Ozdobíme bylinkami nebo třešňovými rajčaty. Jako příloha se hodí šafránová rýže.
Příprava a pečení cca 40 minut, na osobu asi 570 kcal

Žádné komentáře:

Okomentovat