27. srpna 2016

Martinská husa tradičně

pro 6 osob: husa (3,5 kg), sůl, pepř, 3 oloupaná jablka (bez jádřince), 3 lžíce mandlových jader, majoránka, 4 šalotky, 3 rozčtvrcené cibule
U husy oddělíme křídla a krk. Do husy vetřeme sůl a pepř a naplníme ji jablky a mandlemi. Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Husu napícháme v tučných místech vidličkou a položíme stehny dolů do pekáče. Přilijeme 200 ml vody. Pečeme dalších 90 minut, nejprve přikrytou, poté husu odkryjeme. Během pečení ji často podléváme. Nakonec vyjmeme z pekáče a uchováváme v teple. Vypečenou šťávu rozředíme 100 ml vody. Propasírujeme a necháme přejít varem. Podáváme s jablky, mandlu, knedlíky a červeným zelím.
Příprava a pečení cca 4 hodiny, na osobu asi 1400 kcal

Žádné komentáře:

Okomentovat