27. srpna 2016

Corn frites

100 g polohrubé mouky,1 vajíčko,1 čajová lžička jedlé sody,1 konzerva sterilované kukuřice,4 polévkové lžíce mléka,olej,strouhaný sýr,moučkový cukr
Smícháme mouku a jedlou sodu. Přimícháme mléko a žloutek, našleháme bílek a opatrně vmícháme.Kukuřici krátce rozmixujeme a také přidáme do směsi, čímž vytvoříme základ pro smaženky.Směs nabíráme lžičkou a bochánky smažíme dozlatova v rozpáleném oleji asi 3 – 5 minut.Smaženky odkládáme na ubrousek, aby okapal přebytečný olej. Hotové smaženky můžeme podávat ve dvou verzích: na slano posypané strouhaným sýrem, nebo na sladko posypané cukrem .

Žádné komentáře:

Okomentovat