26. srpna 2016

Vanilkový dort s ovocem a mandlemi

Na 8 kousků: 50 g másla, 100 g cukru, vejce, 4 lžíce mléka, 125 g polohrubé mouky, lžičku prášku do pečiva, 5 lžic likéru Amareto, 2 meruňky, kiwi, 100 g třešní, 100 g malin, 100 červeného rybízu, 3 lžíce mandlových lupínků, 400 ml smetany ke šlehání, dřeň ze 2 vanilkových lusků, tuk na vymazání formy, mátu na ozdobení
Tuk a 75 g cukru ušleháme do pěny, přidáme vejce, mléko a za stálého míchání přisypáváme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Vzniklé těsto nalijeme do kulaté formy vymazané tukem, vložíme do předehřáté trouby a pečeme 25 minut. Vyklopíme na mřížku a necháme vychladnout. Nakonec korpus pokapeme 2 lžícemi likéru. Meruňky spaříme, sloupneme, rozpůlíme a odstraníme pecky. Kiwi oloupeme a nakrájíme na plátky. Třešně vypeckujeme. Ostatní ovoce omyjeme a necháme okapat. Pak dáme vše do mísy, zakapeme zbylým likérem a necháme rozležet. Mezitím nasucho opečeme mandlové lupínky, do zlatohněda. Ušleháme smetanu a smícháme ji se zbylým cukrem a vanilkovou dření. Potřeme ji celý povrch dortu. Poklademe ovocem a nakonec posypeme mandlemi. Zdobíme lístky máty.
Příprava 1 hodina, 1 kousek 390 kcal

Žádné komentáře:

Okomentovat