26. srpna 2016

Cuketový nákyp pro zmlsané hosty

2 cukety, 1/2 kg jablek, 1/4 l mléka, 2 lžíce krupice, 2 lžíce cukru, 3 vejce, 2 dl smetany, trochu skořice, po libosti hrozinky či sušené nebo kandované ovoce, tuk a strouhanka na vymazání a vysypání formy
Cukety nastrouháme a podusíme v mléce, přidáme drobně nakrájená jablka, cukr a skořici a rozdusíme. Přisypeme krupici a ještě čtyři minuty provaříme. Vylepšíme hrozinkami nebo sušeným ovocem, částečně ochladíme, vmícháme žloutky a opatrně i sníh z bílků. Zapékáme ve vymazané, strouhankou vysypané formě. Naporcujeme a podáváme přelité rozpuštěným máslem nebo smetanou.

Žádné komentáře:

Okomentovat