27. srpna 2016

Koroptev Petra Voka

1 mladá koroptev, 200 g másla, 1 citrón, 2 žloutky, 50 g žampiónů nebo hříbků, 1 rajské jablíčko, mletý pepř.
Koroptev vykucháme, stáhneme z kůže a rozdělíme na čtvrtky, které osolíme, opepříme a dusíme na másle s čerstvými žampióny či hříbky, cibulí a rajským jablíčkem. Než maso změkne, připravíme omáčku ze žloutků a dvou lžic hovězího vývaru. Šleháme ji na otevřeném ohni do zhoustnutí, zašleháme do ní ještě rozpuštěné máslo a přidáme citrónovou šťávu a sůl. Je-li maso měkké, vyndáme je a do omáčky propasírujeme šťávu z koroptve i se zeleninou a houbami. Vařit ji již nesmíme, protože by se srazila. Omáčku dáme na talíř, teprve potom maso a podáváme s osmaženými toasty či bílou vekou.

Žádné komentáře:

Okomentovat