27. srpna 2016

Kuřecí rolka

600 g kuřecích nebo krůtích prsou, 1 svazek kořenové zeleniny, ½ svazku petrželky, ½ svazku kopru, ½ svazku pažitky, sůl, bílý pepř, 3 lžíce rajčatového protlaku, 150 g kysané smetany, 1 lžička solamylu, sladká paprika, režná nit
Zeleninu nakrájejte na kostky. Bylinky nasekejte. Maso nasolte a opepřete, potřete 2 lžícemi protlaku, posypte bylinkami a rozdělte na ně polovinu zeleniny. Sviňte, ovažte nití, dejte do pekáče a kolem rozložte zbylou kořenovou zeleninu. Pečte asi hodinu, postupně dolijte ½ litru vody. Poté pečeni vyjměte, výpek přeceďte, vmíchejte zbytek protlaku a přiveďte k varu. Ve smetaně rozmíchejte solamyl, přidejte do výpeku a ochuťte solí, pepřem a paprikou. Podávejte s vařenými brambory a brokolicí.

Žádné komentáře:

Okomentovat