26. srpna 2016

Jehněčí tandoori s orientální rýží

jehněčí plec, 100 g olivového oleje, 200 g kořenové zeleniny, 50 g šalotky, 100 g rajského protlaku, 2 dl červeného vína, sůl, pepř,
Očištěnou a vykostěnou jehněčí plec potřeme solí, pepřem a olivovým olejem a dáme ji do pekáče. Kořenovou zeleninu nakrájíme na plátky, cibuli na kolečka a vše dáme na plec. Podlijeme zbytkem olivového oleje a při 160 °C asi jednu hodinu pečeme v troubě. Z kostí a odřezků připravíme omáčku. Kosti a odřezky orestujeme, přidáme rajský protlak a zalijeme červeným vínem. Po svaření vína zalijeme vodou nebo vývarem a necháme na mírném ohni 5 – 6 hodin táhnout. Scedíme a ještě lehce povaříme. Hotovou omáčkou přelijme pečenou plec. Podáváme s orientální rýží (viz další recept) a grilovanou zeleninou. Může být i salát z čerstvé zeleniny s koriandrem a olivovým olejem. 

Žádné komentáře:

Okomentovat