25. srpna 2016

Tavuk Koftesi – Kuřecí kofte

1 ½ sklenice mléka, 1 malé kuře, 100 g sýra (kashar, ementál apod.), 100 g hladké mouky, 250 g strouhanky, 4 vejce, 50 g másla, nať zelené petrželky, sůl, pepř, olej na smažení,
Celé kuře vložíme do hrnce s vařící osolenou vodou a uvaříme do měkka. Až je maso uvařené, odstraníme kůži a maso nakrájíme na malé kousky. Připravíme si bílou omáčku z másla, mléka a 50 gramů mouky. Až začne omáčka vařit odstraníme z plotny, přidáme nastrouhaný sýr, najemno nakrájenou petrželku, kuřecí maso, osolíme a opepříme. Vmícháme rozšlehaná vejce, strouhanku, podle potřeby zahustíme moukou. Z této hmoty tvoříme kuličky nebo placičky, které smažíme v rozpáleném oleji.

Žádné komentáře:

Okomentovat