27. srpna 2016

Husí pečínka s jablky a červeným zelím

Pro 6-8 osob: husa(asi 4 kg), pepř, 2 lžičky majoránky, 1-2 lžičky pelyňku, svazek sekané petrželky, 1 l zeleninového vývaru (z kostky), 2 velká jablka, 1 kg červeného zelí, lžíce cukru, 50 g vepřového sádla, cibule, bobkový list, 2 hřebíčky, 2 lžíce červeného vinného octa, 125 ml suchého červeného vína
Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Husu osolíme a opepříme a dovnitř vložíme bylinky. Spolu s vývarem ji dáme do pekáče. Přikryté pečeme v troubě při 220 stupňů 2 až 2 ½ hodiny. Vypečenou šťávu rozvaříme s trochou vody. Jablka nakrájíme a s cukrem zkaramelizujeme na vepřovém sádle, vyjmeme. Na sádle osmahneme zelí. Cibuli s bobkovým listem a hřebíčkem přidáme do zelí a osolíme. Přilijeme ocet, víno a 125 ml vody. Dusíme asi 30 minut. Husu naporcujeme, dáme na talíře s jablky, zelím, případně i s bylinkami. Podáváme s bosáky.
Příprava a pečení cca 3 hodiny, na osobu asi 1260 kcal

Žádné komentáře:

Okomentovat