27. srpna 2016

Krůtí stehno v zelenine

Na 4 porce potřebujeme – větší krůtí stehno (asi 1,2 kg)., 6 lžic másla., cibuli., 250 ml drůbežího vývaru., 750 g mrkve., 250 g drobné cibule., 100 ml smetany., lžíci hladké mouky., bobkový list., 10 kuliček jalovce., zelenou petrželku., sůl., mletý pepř.,
Stehno omyjeme a vykostíme. Bobkový list rozdrobíme a jalovec roztlučeme v hmoždíři. Maso osolíme a posypeme kořením. Ovážeme pevnou nití a vložíme do pekáče. Potřeme polovinou tuku, podlijeme sběrečkou vody a v předehřáté troubě pečeme asi hodinu. Pak maso obrátíme, přidáme na čtvrtky pokrájenou cibuli, podlijeme vývarem a pečeme, až je zcela měkké. Vypečenou šťávu zjemníme smetanou a zahustíme moukou. Omáčku krátce povaříme. Mezitím očistíme zeleninu. Mrkev nakrájíme na šikmá kolečka, drobnou cibuli na poloviny nebo čtvrtiny. Mrkev povaříme asi 10 minut v osolené vodě. Cibulky krátce podusíme na zbylém tuku, přidáme mrkev a nakonec nadrobno pokrájenou petrželku. Krůtí stehno nakrájíme na porce. Podáváme se zeleninou a vařeným bramborem.
Doba přípravy asi 2 hodiny., porce 2260 kJ / 540 kcal. 

Žádné komentáře:

Okomentovat