27. srpna 2016

Kuřátko z Francie na slanině

kuře,mléko,hladká mouka,10 plátků slaniny,1 feferonka,,černý pepř,muškátový oříšek, libeček, sůl, brambory
Kuře rozporcujeme na 8 porcí, dáme do mísy a zalijeme mlékem. Osolíme a ostrouháme muškátový oříšek, zakryjeme fólií a namáčíme 10 až 12 hodin. Potom jednotlivé kousky dáme na talíř, obalíme je v hladké mouce. 10 plátků slaniny vysmažíme do křupava a kousky kuřete osmažíme v tuku ze slaniny, kůžičkou dolů. Po osmažení uděláme omáčku. Do šťávy přidáme mouku a zalijeme trochou mléka z kuřat. Při vaření omáčky do ní přidáme feferonku, trochu černého pepře a dle chuti muškátový oříšek a ve finále trošku libečku. Upečené porce kuřete dáme na mísu, polijeme omáčkou a posypeme nakrájenou, osmaženou slaninou. Jako přílohu podáváme brambory. ( Může být i rýže, špagety nebo hranolky )

Žádné komentáře:

Okomentovat