26. srpna 2016

Šiš tavuk – Kuřecí šiš

400 g kuřecích prsou, půlka citronu, 1 malá oloupaná a nastrouhaná cibule, 2 lžíce olivového oleje, 2 lžíce jogurtu, lžička sušených bylinek /koriandr nebo tymián/, 1/2 lžičky mletého římského kmínu, 1/2 lžičky mleté papriky, sůl, pepř,
V míse smícháme olivový olej, šťávu z půlky citronu, nastrouhanou cibuli, koriandr nebo tymián, sůl, pepř, římský kmín a papriku. Kuřecí prsa bez kostí a kůže nakrájíme na kostky a důkladně je v této marinádě obalíme. Přikryjeme a necháme marinovat asi 6-8 hodin v ledničce. Maso navlékneme na špejle tak, že se kostky dotýkají, ale nejsou na sobě namačkané. Grilujeme na grilu nebo v mangalu asi 20-30 minut. Průběžně otáčíme, aby se opekly stejnoměrně.

Žádné komentáře:

Okomentovat