sojové maso /kostky/, gulášové koření, cibule, česnek, olej,
sojová omáčka, hladká mouka nebo kukuřičný škrob, sůl nebo vegeta, zakysaná
smetana
Uvaříme sojové maso podle návodu na balení ( jsou různé druhy) a
pak je na alespoň půl dne naložíme do láku. Lák uděláme z asi 3 pol. lžiček
oleje a dvou deci horké vody, do které vmícháme gulášové koření a vegetu.
Případně přidáme další koření dle své chuti nebo zvyku. No a v tomto láku
necháme okapané a vody zbavené maso naložené alespoň těch 12 hodin. Maso je pak
pikantnější a nechutná tzv. jako "když kousnete mrtvolu do nosu".
:-)). Odleželé maso bez láku pak osmahneme s cibulí na oleji - tak 5 minut. Pak
přidáme zbytek láku a necháme uvést do varu. Když to vře zaprášíme guláš
hladkou moukou nebo škrobem. Necháme to vše asi 10 minut provařit, poté přidáme
asi 250 ml kysané smetany + prolisovaný česnek podle své chuti. To vše
zamícháme. Po zhruba dvou minutách guláš odstavíme a eventuelně ještě dochutíme
solí či kořením. Pozor ale guláš se ještě rozleží.
Žádné komentáře:
Okomentovat