13. března 2013

Bearenská omáčka

3 žloutky, 150 g másla, 2 lžíce octa, 2 menší cibule, 0,5 stroužku česneku, lžička jemně krájeného estragonu, lžička jemně krájeného kerblíku, sůl, pepř 

Svaříme ocet se dvěma lžícemi vody, vložíme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek, přidáme estragon a kerblík. Když se polovina tekutiny vyvaří, přecedíme ji a necháme vychladnout. Přidáme žloutky a polovinu másla. Ve vodní lázni (teplota vody asi 60 °C) metličkou ušleháme hladkou omáčku. Až hmota začne houstnout, sejmeme omáčku z plotny. Přidáme zbytek másla a šleháme, až vznikne hladká sourodá omáčka. Dochutíme solí a pepřem. Tato omáčka se hodí ke smaženému nebo grilovanému masu.

Žádné komentáře:

Okomentovat