11. března 2013

Rajčatová omáčka na těstoviny

700 g rajčata, cibule, česnek - stroužek, 2 lžíce rajčatový protlak, 2 lžíce olivový olej, lžička bazalka, sůl, pepř 

Omytá rajčata spaříme vařící vodou, oloupeme a nakrájíme na malé kousky. Cibuli a česnek oloupeme, cibuli nakrájíme najemno, česnek prolisujeme. V kastrolku rozehřejeme olivový olej, přidáme cibuli, česnek a osmahneme dorůžova. Pak přidáme nakrájená rajčata, rajčatový protlak, bazalku, osolíme a opepříme. Na mírném ohni dusíme pod pokličkou asi 40 minut. Povařenou omáčku dochutíme solí, pepřem a rozmixujeme dohladka. Rajčatovou omáčku použijeme na přípravu pokrmů z těstovin.

Žádné komentáře:

Okomentovat