12. března 2013

Vepřový guláš s fazolkami


500 g libového vepřového ramínka, 200 g čerstvých nebo mražených fazolových lusků, cibule, 50 g šunky, čajová lžička sladké papriky, 0,5 čajové lžičky pálivé papriky, 5 stroužků česneku, kelímek kysané smetany, lžíce škrobu, lžíce oleje, pepř, sůl, kmín, 0,5 kostky hovězího bujónu, 1 dl vody

Omyté, osušené vepřové ramínko zbavíme tuku a nakrájíme na stejně velké kostky. Kostky vložíme do keramické nádoby pomalého hrnce. Postupně přidáváme obě papriky, sůl, pepř a kmín. Pokud chceme, aby byla omáčka zbarvená paprikou, pak obě papriky krátce osmahneme na 1 lžíci oleje zvlášť na pánvičce a přidáme k masu. Při přípravě dietního guláše vynecháme olej. Ke směsi dáme jemně nakrájenou cibuli, očištěné nakrájené fazolové lusky, šunku, rozmačkaný česnek a 1 lžíci škrobu. Vše důkladně promícháme. Doplníme kysanou smetanou a 1/2 kostky hovězího bujónu. Keramickou nádobu s připravenou směsí vložíme do pomalého hrnce. Vaříme podle potřeby na I. stupni asi 8h nebo na II. stupni 4-5 h. 

Žádné komentáře:

Okomentovat