500 g libového vepřového ramínka,
200 g čerstvých nebo mražených fazolových lusků, cibule, 50 g šunky, čajová
lžička sladké papriky, 0,5 čajové lžičky pálivé papriky, 5 stroužků česneku, kelímek kysané smetany, lžíce škrobu, lžíce oleje, pepř, sůl, kmín, 0,5 kostky hovězího bujónu, 1 dl vody
Omyté, osušené vepřové ramínko
zbavíme tuku a nakrájíme na stejně velké kostky. Kostky vložíme do keramické
nádoby pomalého hrnce. Postupně přidáváme obě papriky, sůl, pepř a kmín. Pokud
chceme, aby byla omáčka zbarvená paprikou, pak obě papriky krátce osmahneme na
1 lžíci oleje zvlášť na pánvičce a přidáme k masu. Při přípravě dietního guláše
vynecháme olej. Ke směsi dáme jemně nakrájenou cibuli, očištěné nakrájené
fazolové lusky, šunku, rozmačkaný česnek a 1 lžíci škrobu. Vše důkladně
promícháme. Doplníme kysanou smetanou a 1/2 kostky hovězího bujónu. Keramickou
nádobu s připravenou směsí vložíme do pomalého hrnce. Vaříme podle potřeby na
I. stupni asi 8h nebo na II. stupni 4-5 h.
Žádné komentáře:
Okomentovat